top of page

Sprožilci čustev v besedilih so vaši prijatelji - besede brez njih nimajo naboja!

Čustva poganjajo naše aktivnosti in vplivajo na naše obnašanje. Tudi, ko govorimo o čustvih, ki se porajajo ob branju besedil (objav, člankov, bloga, spletnih strani...). Ko vzpostavljate odnos s svojimi bralci, je prisotnost čustev nujna. Računalnik nima čustev, črke na papirju pa tudi ostanejo črke, če jim ne dodate čustvenega naboja.

Obstaja nekaj učinkovitih sprožilcev, ki jih velja uporabiti v besedilih, da bi dosegli čustveno vpletenost bralca, predvsem pa ga voditi do nadaljnje 'akcije'. Kateri so ti čudežni eliksirji zanimivega branja?

1. Berete besedilo in kmalu že slišite zvok siren? Kadar uspete ustvariti ta občutek, boste imeli vso pozornost bralca. Ustvarjajte občutek neželenih ali pa želenih posledic, nevarnosti, izgube, izgubljene priložnosti. Ustvarjajte občutek ALARMANTNOSTI.

2. Ni močnejšega inučinkovitejšega orodja čustvene manipulacije, kot je dajanje občutka MOČI. Vsak je rad močan. Kaj bo, če ali ko se bo zgodilo nekaj... Bralec ima izbiro, kako postati boljši, in močnejši. Dajte mu to moč.

3. Že Albert Einstein je rekel 'Nikoli ne izgubite svete radovednosti'. Odkrivanje tančice SKRIVNOSTI pomeni spoznanje v najvišjem duhovnem pomenu. To ima človek prirojeno, zato se igrajte z besedami, ki spodbujajo radovednost. Veste, kaj je Einsten še rekel? Vidite, da vas zanima!

4. STRAST se rodi, ko bralcu vklapljate čutila, enega za drugim. Uporabite vsa možna orodja, slike, video vsebine, priklic okusa, zvoka in podob – ko jim vdihnete življenje, bodo besede oživele.

PREPOVEDANO SADJE je tako zelo okusno. Le poglejte, kaj vse se je na svetu že zgodilo, od kar sta se srečali Eva in kača v raju. Vsak izdelek ima unikatno vrednost – predstavite jo kot inovacijo in nekaj, kar je končno dosegljivo.

NAVDUŠENJE je nekaj, kar ljudje izgubljamo na poti od otroštva do odraslosti – čeravno tega v resnici ne želimo. Pisci imamo veliko poslanstvo vračanja navdušenja. Jeeej! Ker prav zares – vsaka stvar v življenju je fascinantna. Zakaj se ji ne bi čudili in ne bili nad njo navdušeni ?!


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page